Κοτόπουλο πανέ με 3 τρόπους

Κοτόπουλο πανέ με 3 τρόπους

Υλικά
  • 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 4 αυγά χτυπημένα 
  • αλάτι - πιπέρι 
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
Για το πανάρισμα:
πρώτο μείγμα
  • 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 
  • 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά 
  • 1 κ. γλ. σουσάμι 
δεύτερο μείγμα
  • 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά 
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη 
τρίτο μείγμα
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά 
  • 1 κ. γλ. πάπρικα 
Εκτέλεση
Βάζουμε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και όποιο ή όποια από τα μείγματα του παναρίσματος μας αρέσει ή θέλουμε να δοκιμάσουμε. Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα παναρίσματος που επιλέξαμε. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το κοτόπουλο θα απορροφήσει πολύ λάδι. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου