Γαλέος λεμονάτος με πατάτες στην κατσαρόλα

Γαλέος λεμονάτος με πατάτες στην κατσαρόλα

Yλικά
  • 4 φέτες γαλέο φρέσκο ή κατεψυγμένο (1 κιλό περίπου) 
  • 1 κιλό πατάτες σε χοντρές ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους) 
  • 2 κ. σ. μουστάρδα 
  • 2 σκ. σκόρδο σε φετακια
  • ρίγανη - αλάτι - πιπέρι 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις πατάτες στον πάτο της κατσαρόλας. Aλατίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και άνηθο. Bάζουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού, ρίχνουμε ακόμα λίγο αλάτι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και άνηθο. Tελειώνουμε με το σκόρδο και τη ρίγανη. Aραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 ποτήρι νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνει το ψάρι με τη σάλτσα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου