Παγωτό σοκολάτας σπιτικό

Παγωτό σοκολάτας σπιτικό

Υλικά:
  • 300 γρ κουβερτούρα 
  • 3 φλ γάλα 
  • 4 φλ κρέμα γάλακτος 
  • 4 κρόκοι αυγού 
  • 3/4 φλ ζάχαρη 
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα προσθέτουμε στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα με μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να κρυώσει (το έχουμε αφαιρέσει από την φωτιά). Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ , το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη (αφού έχει κρυώσει πρώτα). Κάθε μία ώρα (60 λεπτά) το βγάζουμε από την κατάψυξη και όπως είναι στο μπολ το χτυπάμε καλά με το μίξερ. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία για 4-5 φορές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου