Πάστα φλόρα βερίκοκο

Πάστα φλόρα βερίκοκο


Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κομμάτια 
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 1 αβγό 
  • 300 γρ. αλεύρι γοχ  κοσκινισμένο
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1/2 πορτοκάλι το ξύσμα του
  • 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο 
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα κομμάτια του βουτύρου στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ρίχνοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε για 3'. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και κατόπιν το ξύσμα. Ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα για 2'. Σταματάμε αμέσως μόλις γίνει το μείγμα ομοιογενές. Τοποθετούμε τα 2/3 από το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα. Στρώνουμε τη ζύμη με το χέρι ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Με το υπόλοιπο ζυμάρι πλάθουμε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε από πάνω σταυρωτά. Ψήνουμε την πάστα Φλόρα για 40'. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου