Εσπεριδοειδή.Χρήσιμες συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές
  • Για να πάρουμε περισσότερο χυμό από ένα λεμόνι, το κυλάμε δυνατά για ένα λεπτό με την παλάμη μας σε μία επιφάνεια πριν το στύψουμε ή το βάζουμε στο στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 έως 15 δευτερόλεπτα. 
  • Αν τα λεμόνια μας είναι σκληρά, τα βάζουμε σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά ώστε να είναι πιο εύκολο να στυφτούν και να βγάλουν όλο το χυμό τους. 
  • Όταν μια συνταγή περιέχει ξύσμα από κάποιο εσπεριδοειδές (λεμόνι, πορτοκάλι κ.α.) αντί να το τρίψουμε σε ένα ξεχωριστό δοχείο, το κάνουμε πάνω από το μπολ με τα υλικά μας. Έτσι όταν πέσει απευθείας πάνω τους, τα αρωματικά έλαια τους θα πάνε μέσα στα υλικά μας. 
  • Για να είναι πιο λευκό το ρύζι μας, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι στο νερό πριν το βράσουμε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου