Νόστιμη σάλτσα μανιταριών


Νόστιμη σάλτσα μανιταριών

Υλικά
  • 500 γρ. γάλα πλήρες 
  • 4 κ. σ. λάδι 
  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ 
  • 3 κρόκοι αυγών 
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες 
  • αλάτι - πιπέρι 
  • μαϊντανός (προαιρετκά) 


    Εκτέλεση
    Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλ. κρύο γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση. Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουρ και το ζεστό γάλα σε μικρές δόσεις. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Έπειτα τους ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο χωρίς να πάρει βράση. Αν θέλουμε προσθέτουμε μαϊντανό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου