Κορμός φράουλας με επικάλυψη σοκολάτας

Κορμός φράουλας με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά:
  • 1 1/2 φλ. μαρμελάδα φράουλα 
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
Για το παντεσπάνι
  • 1 φλ. ζάχαρη 
  • 2 φλ. αλεύρι 
  • 4 αβγά 
  • 1 βανίλια 
  • 1 κ.σ. Baking powder 
  • 1 φλ.νερό 
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζουμε το μείγμα μας. Το ψήνουμε για 20' στους 180C.Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Ρίχνουμε την μαρμελάδα στο παντεσπάνι και την απλώνουμε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.Τυλίγουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και μόλις βράσει την ρίχνουμε στην σοκολάτα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Μόλις κρυώσει αλείφουμε τον κορμό μας από έξω σε όλη την επιφάνεια. Εάν θέλουμε τον στολίζουμε από πάνω με κομματάκια φράουλας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου