Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανητό (με μανιτάρια)

By Σάββας - 7:15 μ.μ.

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανητό (με μανιτάρια)


Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι (ή συκωτάκια κοτόπουλου)
  • αλεύρι 
  • ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • χυμός από 1 λεμόνι 
  • ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το συκώτι από τα σκληρά μέρη του και το σκουπίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί. Το κόβουμε σε λωρίδες και τις αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του, το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε περίπου 5'. Στην συνέχεια προσθέτουμε το συκώτι και το ψήνουμε για 8', όχι περισσότερο γιατί θα σκληρύνει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 3' και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή λευκό ρύζι και λαχανικά.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια