Τηγανίτες απλές


Τηγανίτες απλές

Υλικά
  • 2 φλ. αλεύρι 
  • 1 1/2 φλ. φρέσκο γάλα 
  • 1/2 φλ. ζάχαρη 
  • 3 αυγά 
  • 1 φακελάκι Baking powder 
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι 
  • 2 βανίλιες 
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 
Eκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο, προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το baking. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μία – μία κουταλιά από τον χυλό μας, την ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει αρκετά. Αφού κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι. Οι τηγανίτες μπορούν να συνοδευτούν με μέλι και κανέλα ή ζάχαρη άχνη ή με γλυκό κουταλιού .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου