Κουνέλι στιφάδο


Κουνέλι στιφάδο

Yλικά
  • 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό κρεμμύδια ολόκληρα καθαρισμένα
  • 3 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κύβο ζωμό κότας 
    Για τη μαρινάτα
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο
  • 5 κ. σ. ξύδι 
  • 4 σκ. σκόρδο σπασμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 γαρίφαλα ολόκληρα
  • 1 κ. γλ. μπαχάρι ολόκληρο
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • αλάτι - πιπέρι

















Εκτέλεση
Βάζουμε αποβραδίς τα κομμάτια του κρέατος σε μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά με τα συστατικά της μαρινάτας. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 10' μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα κρεμμυδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Βγάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί να φύγει όσο περισσότερη μαρινάτα γίνεται και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, περίπου 5' στην κάθε πλευρά. Μόλις σοταριστεί το κρέας, επαναφέρουμε τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον πελτέ και δοκιμάζουμε το αλάτι. Προσθέτουμε πιπέρι και τον ζωμό κότας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 60' μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου