Τζιγεροσαρμάδες


                          Τζιγεροσαρμάδες

Αγαπημένο πεντανόστιμο πασχαλιάτικο φαγάκι με το υπέροχο άρωμα του φρέσκου δυόσμου!!

Υλικά
  • 1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι 
  • 3 μπόλιες 
  • 500 γρ. κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου 
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι 
  • 1/2 φλ. σταφίδες 
  • 1 φλ. ρύζι 
  • βούτυρο για το τσιγάρισμα 
  • αλάτι - πιπέρι 
  • χυμός από 1 λεμόνι 
  • λίγο ξίδι 
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε, όπως για τη μαγειρίτσα. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και την τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι, 1/2 φλ. νερό και ανακατεύουμε καλά για 3΄ακόμη. Ρίχνουμε την μπόλια σε κρύο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ξίδι, την ξεπλένουμε με κρύο νερό, την τεντώνουμε για να ανοίξει και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε ένα ένα τα κομμάτια της μπόλιας πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε πακετάκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα. Σβήνουμε τους τζιγεροσαρμάδες με το χυμό λεμονιού, λίγο πριν τους σερβίρουμε με γιαούρτι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου