Ατζέμ πιλάφι με αρνάκι


Ατζέμ πιλάφι με αρνάκι


Υλικά
  • 1 μπούτι αρνί γάλακτος κομμένο σε μερίδες
  • το συκώτι από το αρνί (σε κομματάκια)
  • 150 γρ. βούτυρο  
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • ρύζι: σε ποσότητα ίση με το 1/3 του ζωμού του φαγητού
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Το αλείφουμε με λίγο βούτυρο, το βάζουμε στο ταψί του φούρνου, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και τις ντομάτες και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να μείνει με ανάλογο ζουμί ώστε να βράσει το ρύζι. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με το βούτυρο, προσθέτουμε το συκώτι και το σοτάρουμε κι αυτό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να σοταριστεί και το ρύζι. Μισή ώρα πριν ψηθεί το κρέας, ρίχνουμε το μείγμα του τηγανιού στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό αν το ζουμί του κρέατος είναι λίγο και αφήνουμε στο φούρνο 30' μέχρι να βράσει το ρύζι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου