Μπακαλιάρος φιλέτο αλά πολίτα

Μπακαλιάρος φιλέτο αλά πολίτα

Υλικά 
  • 1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο φιλέτο 
  • 12 καρδιές αγκινάρας
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε όλα τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το καρότο και τις αγκινάρες. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 30' μέχρι οι αγκινάρες να γίνουν τρυφερές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πάνω στις αγκινάρες ακουμπάμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα περίπου 15'. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τέλος πασπαλίζουμε το φαγητό με άνηθο.


































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου