Μακαρόνια ογκρατέν

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνια κοντά 
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη 
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 
  • λίγη φρυγανιά 
  • αλάτι - πιπέρι

  Μπεσαμέλ
  • 6 κ. σ. αλεύρι 
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 1 λίτρο γάλα 
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο 
  • αλάτι 
Μπεσαμέλ
Σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και τ' αλάτι χωρίς να βράσει. Σε άλλο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς ώστε να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα. Πάντα ανακατεύοντας ρίχνουμε γάλα μέχρι να έχουμε μια αραιή κάπως σάλτσα και μετά το υπόλοιπο, ξαναβάζοντας το σκεύος στη φωτιά. Συνεχίζουμε για 5' - 8' περίπου ώστε η μπεσαμέλ να πήξει.


Μακαρόνια 
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Αδειάζουμε μέσα τα μακαρόνια. Μέσα στην μπεσαμέλ προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε τα μακαρόνια με την μπεσαμέλ και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια διάσπαρτα και την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου