Κοπανάκια κοτόπουλου με χριστουγεννιάτικο ρυζάκι

Κοπανάκια κοτόπουλου με χριστουγεννιάτικο ρυζάκι


Υλικά
για τα κοπανάκια
  • 10 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • αλάτι - πιπέρι
για το ρύζι
  • 2 φλ. ρύζι άσπρο (όποιο μας αρέσει)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 2 κ. σ. σταφίδα
  • 1 κ. γλ. κανέλα 
  • 2 κ. σ. κουκουνάρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κοπανάκια με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψάκι και ψήνουμε για 60'.
Ρύζι
Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 3'. Προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε  και το αφήνουμε να βράσει για 15' σε μέτρια φωτιά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου