Πατατόσουπα νηστίσιμη


Πατατόσουπα νηστίσιμη


Υλικά
  • 4 μεγάλες πατάτες σε κύβους
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1 σκ. σκόρδου
  • αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μαργαρίνη
  • 2 κ. σ. αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό τις πατάτες, τα καρότα, το μαϊντανό, τη ντομάτα, το κύμινο, το σκόρδο, το αλάτι και το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30' ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (αλλά όχι να λιώσουν). Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε μια κουτάλα νερό από τις πατάτες και αφήνουμε να ψηθεί, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα από πατάτες ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε να βράσει λίγα λεπτά ακόμα. Βγάζουμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου