Αρνάκι με αγγινάρες λεμονάτο

Αρνάκι με αγγινάρες λεμονάτο

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό αρνί μπουτάκι σε κομματάκια
  • 1 κιλό αγκινάρες 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο 
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο  
  • δενδρολίβανο 
  • 3/4 φλ. χυμός λεμόνι  
  • αλάτι - πιπέρι 
  • άνηθος  ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αλευρώνουμε σε αυτό το κρέας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το αρνάκι καλά, από όλες τις πλευρές. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, το χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Ανοίγουμε και προσθέτουμε τις αγκινάρες. Βράζουμε για ακόμα 30' μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και το αρνάκι. Πασπαλίζουμε στο τέλος το φαγητό μας με τον άνηθο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου