Γεμιστή γαλοπούλα

Γεμιστή γαλοπούλα


Υλικά
  • 3 - 4 κιλά γαλοπούλα 
  • 4 - 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1,5 φλ. ρύζι
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • Άνηθος
  • 200 γρ.κουκουνάρι 
  • 200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • Τα συκωτάκια της γαλοπούλας
  • 6 - 8 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τα συκωτάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, ρύζι, άνηθο, κουκουνάρι και τα κάστανα. Σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 5' και βγάζουμε από το μάτι.
Για τη γαλοπούλα:
Πλένουμε τη γαλοπούλα, την αλατοπιπερώνουμε, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα και γεμίζουμε την κοιλιά με την γέμιση.Τη ράβουμε και την ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 
στους 170C σε βαθύ ταψί με λάδι, λεμόνι και 4 ποτήρια νερό. Την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε τόση ώρα όσο είναι και τα κιλά της (για κάθε κιλό είναι και μία ώρα).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου