Χριστουγεννιάτικο χοιρινό ρολό με γλυκόξινη σάλτσα

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό ρολό με γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά
  • 1 ρολό χοιρινό
  • 3 κ. σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 100 γρ. μέλι
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 γαρίφαλα
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρολό σε χαμηλό ταψί. Τρίβουμε τις σκελίδες του σκόρδου πάνω στο χοιρινό. Στη συνέχεια καρφώνουμε στο κρέας τα γαρίφαλα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα και το αλείφουμε πάνω στο κρέας. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό στο ταψί και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε με ένα πινέλο το χοιρινό με την σάλτσα κάθε 30'.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου