Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και τυρί

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και τυρί

Υλικά
Για το ρολό κιμά
  • 1 κιλό βόειος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά     
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 3 σκ. σκόρδο τριμμένες 
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Αρχίζουμε  πρώτα τη γέμιση
Σ ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο, με βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις καβουρδιστούν ρίχνουμε το κρασί, αλατοπίπερο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, να μείνει με λίγο βούτυρο και τ' αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε το ρολό.
Σ' ένα μπολ ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά για το ρολό. Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα του κιμά, όχι πολύ λεπτό. Στρώνουμε τα μανιτάρια πάνω στον κιμά προσέχοντας να έχουν οι άκρες αρκετό κενό. Κατόπιν στρώνουμε πάνω από τα μανιτάρια το τυρί. Τυλίγουμε σε ρολό, κλείνουμε καλά τις άκρες και το τυλίγουμε με το φύλλο της λαδόκολλας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε στην γάστρα το ρολό. Μπορούμε να βάλουμε γύρω του πατάτες, αν θέλουμε. Ψήνουμε στους 200C για 60' περίπου. Μόλις περάσει 1 ώρα βγάζουμε τη γάστρα απ' το φούρνο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και το βάζουμε πάλι στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε το ρολό σε πιατέλα, το αφήνουμε για 15' κι έπειτα το κόβουμε σε φέτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου