Χοιρινό κότσι σε μαρινάδα μπίρας-μουστάρδας


Χοιρινό κότσι σε μαρινάδα μπίρας-μουστάρδας

Υλικά 
  • 2 μεγάλα χοιρινά κότσια
  • 1 κουτί μπίρα 
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 καρότα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
  • 2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
  • 6 κ. σ. μουστάρδα
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κ. σ. δεντρολίβανο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κότσια και τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε με μουστάρδα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο τα περιχύνουμε με την μπίρα, το χυμό του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κότσια σε μια γάστρα γύρω τους βάζουμε τα λαχανικά, περιχύνοντας τα με τη μαρινάδα τους. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 60' και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170C για 60' ακόμα, φροντίζοντας να γυρίζουμε τα κότσια κάθε 30' για να ψηθούν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρυζάκι και πράσινη σαλάτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου