Χαλβάς (απλός) παραδοσιακός


Χαλβάς (απλός) παραδοσιακός


Υλικά
  • 3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 κ. γλ. κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα ανακατεύουμε και βράζουμε για 10'. Σε άλλη κατσαρόλα βαθιά, βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και σε μέτρια φωτιά βράζουμε ανακατεύοντας τουλάχιστον για 10', να μην αφήσουμε όμως να σκουρύνει πολύ. Ρίχνουμε (με προσοχή γιατί πιτσιλάει) το σιρόπι μέσα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Παίρνουμε τη φόρμα και όπως είναι καυτός ο χαλβάς τον ρίχνουμε μέσα. Αναποδογυρίζουμε όταν κρυώσει, σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα ή με ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου