Παραδοσιακά κεμπάπ

Παραδοσιακά κεμπάπ 

Υλικά
  • 500 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι 
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα 
  • 1 αυγό 
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κ. σ. δυόσμος ξερός
  • Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη κιμά με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν οι γεύσεις. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο. Χρησιμοποιούμε ξύλινα καλαμάκια παίρνουμε λίγο μείγμα και το πλάθουμε γύρω από το κάθε καλαμάκι δημιουργώντας το γνωστό σχήμα των κεμπάπ. Ψήνουμε για 8' από κάθε μεριά. Σερβίρονται με ψητές πίτες για σουβλάκι. Συνοδεύονται με γιαούρτι πασπαλισμένο με πάπρικα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου