Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες

Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες

Υλικά
  • 1 1/2 κ. μοσχάρι σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 2 κόκκοι μπαχάρι 
  • 1 ξυλαράκι κανέλας 
  • 5 ντομάτες τριμμένες
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αρκετό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο 1 ώρα. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα καρότα, το μπαχάρι, την κανέλα το πιπέρι και το κύμινο. Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε άλλη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατίζουμε και βάζουμε πάνω από το κρέας τις πατάτες. Η σάλτσα πρέπει να έρχεται στη μέση του φαγητού. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε νερό. Μαγειρεύουμε άλλα 30' μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου