Μελιτζανοπίλαφο (μελιτζανόρυζο)

By mika - 2:30 μ.μ.


Μελιτζανοπίλαφο (μελιτζανόρυζο)

Από τα αγαπημένα μου φαγητά είναι και αυτό γιατί περιέχει τις μελιτζάνες που λατρεύω. Πεντανόστιμο, χορταστικό και οικονομικότατο έτοιμο σε 1 ώρα το απολαμβάνουμε παρέα με φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι και τυρί φέτα.

Υλικά
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μικρούς κύβους 
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1/2 κουτί χυμό ντομάτας ή 2 κ. σ. πελτέ 
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ 
  • 5 φλ. νερό 
  • αλάτι - πιπέρι 
  • 1 κ. σ. δυόσμος ξερός















Εκτέλεση
Αλατίζουμε και αφήνουμε τις μελιτζάνες να ιδρώσουν για 30' σε ένα μπολ και στη συνέχεια τις στύβουμε πολύ καλά με χαρτί απορροφητικό για να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν ελάχιστα για 5'. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, το νερό, αλατοπίπερο, δυόσμο και βράζουμε για 10'. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε προσεχτικά να μη διαλυθούν οι μελιτζάνες. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 15' μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε με πετσέτα, το καπακώνουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10' πριν το σερβίρουμε.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια