Μελιτζανοπίλαφο

Μελιτζανοπίλαφο

Υλικά
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους 
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες 
  • 2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1 φλ. ρύζι για πιλάφι 
  • 3 φλ. νερό 
  • αλάτι - πιπέρι 
Εκτέλεση
Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 30' σε λεκάνη με νερό και αλάτι και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5'. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 15'. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 10' μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό. Όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα το καπακώνουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10' πριν το σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου