Κουνέλι στιφάδο (με λαδοτύρι)

Κουνέλι στιφάδο (με λαδοτύρι)

Υλικά
Για την μαρινάδα
  • 3 φλ. νερό
  • 1 φλ. ξύδι
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο
Υλικά για το κουνέλι
  • 1 κουνέλι μεγάλο κομμένο σε μερίδες
  • 10 μεσαία κρεμμύδια ολόκληρα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι
  • 2 κ. σ. πελτέ
  • 4 φλ. νερό
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 φλ. λαδοτύρι σε κύβους
  • 1 φλ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι - κανέλα - μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κουνέλι για 12 ώρες στο ψυγείο. Το στεγνώνουμε και το τσιγαρίζουμε στο λάδι καλά απ΄όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Το αφήνουμε να βράσει για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Κατεβάζουμε το φαγητό μας από την φωτιά και προσθέτουμε το λαδοτύρι. Ταιριάζει με τηγανιτές πατάτες, ρυζάκι, αλλά το απολαμβάνουμε και σκέτο με φρέσκο ψωμάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου