Αμυγδαλωτά με άχνη

Αμυγδαλωτά με άχνη


Υλικά
  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1 ασπράδι και 4 κρόκους αυγών
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γαλέτα
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ασπράδι, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και την αμυγδαλόψιχα. Πλάθουμε μπαλάκια αν θέλουμε σε σχήμα αχλαδιού, τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα για 20' περίπου, τα βγάζουμε από το ταψί κι όταν κρυώσουν τα βουτάμε ελάχιστα σε ανθόνερο. Τα τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη και έπειτα από 1 ώρα τους ξαναρίχνουμε άχνη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου