Σάλτσα Hollandaise


Σάλτσα Hollandaise 


Είναι μια σάλτσα που αρέσει πολύ, μπορούμε να την τροποποιούμε εύκολα ανάλογα με τα πιάτα που σερβίρουμε κάθε φορά. Οι πιο συνηθισμένοι συνδυασμοί είναι μαζί με αυγά ή με βραστά λαχανικά. Μια άλλη επιλογή για αυτή τη σάλτσα είναι το ψάρι.

Υλικά
  • 1 φλ. φρέσκο βούτυρο 
  • 4 κρόκους αβγών 
  • 3 κ. σ. χυμό λεμονιού 
  • 3 σταγόνες ταμπάσκο 
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο και τα χτυπάμε. Βάζουμε το καπάκι και ανοιγοκλείνουμε το διακόπτη μια - δύο φορές. Γυρίζουμε το διακόπτη στη μεγάλη ταχύτητα και ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό βούτυρο. Ταιριάζει με ψάρι, θαλασσινά και βραστά λαχανικά.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου