Σάλτσα Hollandaise

By mika - 7:35 μ.μ.


Σάλτσα Hollandaise 


Είναι μια σάλτσα που αρέσει πολύ, μπορούμε να την τροποποιούμε εύκολα ανάλογα με τα πιάτα που σερβίρουμε κάθε φορά. Οι πιο συνηθισμένοι συνδυασμοί είναι μαζί με αυγά ή με βραστά λαχανικά. Μια άλλη επιλογή για αυτή τη σάλτσα είναι το ψάρι.

Υλικά
  • 1 φλ. φρέσκο βούτυρο 
  • 4 κρόκους αβγών 
  • 3 κ. σ. χυμό λεμονιού 
  • 3 σταγόνες ταμπάσκο 
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο και τα χτυπάμε. Βάζουμε το καπάκι και ανοιγοκλείνουμε το διακόπτη μια - δύο φορές. Γυρίζουμε το διακόπτη στη μεγάλη ταχύτητα και ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό βούτυρο. Ταιριάζει με ψάρι, θαλασσινά και βραστά λαχανικά.






  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια