Πατατόσουπα βελουτέ με πράσα


Πατατόσουπα βελουτέ με πράσα

Κρύο, καιρός για μια ζεστή σουπίτσα. Η πατατόσουπα είναι πολύ γευστική και χορταστική. Η υφή της είναι βελούδινη. Μπορεί να σερβιριστεί και σαν πρώτο πιάτο και σαν κυρίως.



Υλικά
  • 4  πράσα σε φέτες (περίπου 500 γρ) 
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. κρεμώδες τυρί
  • αλάτι - πιπέρι 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα και το κρεμμύδι για 10' μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 20' μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά. Προσθέτουμε το τυρί και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, ανακατεύουμε μέχρι η σούπα να γίνει βελουτέ. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου