Κοτόπουλο φρικασέ με μαρούλια


Κοτόπουλο φρικασέ με μαρούλια


Υλικά
  • Ένα κοτόπουλο σε μερίδες
  • 4 μαρούλια τρυφερά κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος 
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λάδι
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Ζεματάμε τα μαρούλια ελάχιστα σε νερό που βράζει, τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό στο φαγητό αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 40' περίπου. Προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, συνεχίζουμε το βράσιμο για 10' και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Κάνουμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό. Αφήνουμε να ηρεμήσει για 5' και μετά σερβίρουμε. Προσέχουμε το φαγητό να έχει κανονική ποσότητα ζωμού, έτσι ώστε το αυγολέμονο να γίνει κρεμώδες και όχι νερουλό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου