Ντοματόσουπα


Ντοματόσουπα 

Η συγκεκριμένη σουπίτσα μπορεί να αποτελέσει από μόνη της ένα χορταστικό αλλά και ελαφρύ δείπνο, με τη συνοδεία
φρυγανισμένου ψωμιού ή να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο στο μεσημεριανό μας γεύμα.


Υλικά
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδου
  • 4 ψιλοκομμένες ντομάτες 
  • 500 γρ. ζωμό λαχανικών
  • πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. πελτέ τομάτας
  • 4 κ. σ. αλειφώδες τυρί
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 5' ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ακόμα 10' έως ότου πιει το νερό του. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και πιπέρι αν θέλουμε. Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το τυρί σε κάθε μερίδα και την σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου