Σάλτσα πέστο με βασιλικό, κουκουνάρι και παρμεζάνα


Σάλτσα πέστο με βασιλικό, κουκουνάρι και παρμεζάνα

Είναι μια κλασική σάλτσα για ζυμαρικά πολύ εύκολη και γρήγορη, που μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ότι ζυμαρικό μας αρέσει, να τη χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για μπρουσκέτες, σαν ντιπ ή ότι άλλο σκεφτούμε.



Υλικά 
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 ματσάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κουκουνάρια (ελαφρώς καβουρδισμένα)
  • 1 φλ. τυρί παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε το σκόρδο, αλάτι και βασιλικό στο μπλέντερ, τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε πάλι. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, 3 κ. σ. λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο από τα υλικά αν θέλουμε επιπλέον.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου