Ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα


 Ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα

Πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό, πλούσιο σε σίδηρο και φυτικές ίνες.


Υλικά
  • 500 γρ. ρεβύθια  αποφλοιωμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν. Την άλλη μέρα τα βράζουμε περίπου 10' και τα σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το σκόρδο και το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, ρίχνουμε αλατο πίπερο και τ' αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό. Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου