Εύκολη σιροπιαστή καρυδόπιτα

Εύκολη σιροπιαστή καρυδόπιτα  

Υλικά
  • 15 αυγά
  • 15 κ.σ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 15 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. παξιμάδι τριμμένο
  • κανέλα
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ.σ.  κονιάκ
Για το σιρόπι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Χτυπάμε τους 15 κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε στα αυγά πρώτα λίγο παξιμάδι, λίγη μαρέγκα, λίγο καρύδι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσθέτοντας και τα μυρωδικά (κανέλα, ξύσμα λεμονιού,  κονιάκ).Βάζουμε την καρυδόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί στον φούρνο στους 180
C για 30' με 45'. Καθώς το γλυκό ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να πάρουν 2-3 βράσεις.Όταν η καρυδόπιτα ψηθεί, ρίχνουμε όπως είναι ζεστή, το σιρόπι κρύο. Γαρνίρουμε με  καρύδια χοντροκομμένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου