Μηλόπιτα σε σφολιάτα


Μηλόπιτα σε σφολιάτα

Υλικά
  • 3 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια 
  • 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού 
  • 4 κ. σ. ζάχαρη  
  • 1 φύλλο σφολιάτας 
  • 3 μήλα 
  • 50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 3 κ. σ. ζάχαρη  
Εκτέλεση
Βράζουμε τα 3 μήλα που έχουμε κόψει σε κομμάτια, το ξύσμα λεμονιού με νερό σε μία κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν πολύ. Κάνουμε τα μήλα πουρέ. Ανοίγουμε με ένα πλάστη λίγο το φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε τον πουρέ μήλου αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. γύρω γύρω. Καθαρίζουμε τα επιπλέον μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε πάνω στη γέμιση της τάρτας. Απλώνουμε λίγη λιωμένη μαργαρίνη με ένα πινέλο πάνω από τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200Cγια 35' ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου