Μυδοπίλαφο (της Μίκας)



Μυδοπίλαφο (της Μίκας)


Από τα νοστιμότερα νηστίσιμα φαγάκια της ελληνικής κουζίνας, γρήγορο και εύκολο. 

Υλικά
  • 500 γρ. μύδια ψίχα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 2 κ. σ. πελτέ
  • 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι










Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελάχιστα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για 5'. Ρίχνουμε τα μύδια ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν ακόμα 5', προσθέτουμε το ρύζι με τον άνηθο, συμπληρώνουμε με 3 φλ. νερό και αφήνουμε να βράσει για 15' σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει το ρύζι όλο το ζουμί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου