Καρμπονάρα (της Μίκας)

Καρμπονάρα (της Μίκας)

Υλικά
  • 500 γρ. μακαρονάκι
  • 300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. μουστάρδα απαλή
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κ. σ. ηλιέλαιο





Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10' και τα σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το μπέικον με το λάδι, στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνει τραγανό. Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για να αναμιχθούν με το μπέικον, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το κεφαλοτύρι και την μουστάρδα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πήξει η κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου