Γλυκό ψυγείου με βάφλες

Γλυκό ψυγείου με βάφλες

Υλικά
  • 2 φακελάκια κρέμα βανίλιας (όχι στιγμής)
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα 
  • ζάχαρη
  • 1 1/2 πακέτο περίπου έτοιμες βάφλες
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο 
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • σιρόπι φράουλας

Εκτέλεση
Σε μια φόρμα μακρόστενη βάζουμε μια στρώση από βάφλες και τις ραντίζουμε ελάχιστα με σιρόπι φράουλας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας στην κατσαρόλα βάση των οδηγιών.(την ζάχαρη την κανονίζετε εσείς το πόσο θα βάλετε, εγώ έβαλα 12 κ.σ.)
Μόλις πήξει αφαιρούμε από την φωτιά και την ρίχνουμε με προσοχή επάνω από τις βάφλες, την ισιώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα, κάνουμε άλλη μια στρώση με βάφλες και ραντίζουμε ξανά με σιρόπι φράουλας .Σε κατσαρόλα βάζουμε το εβαπορέ να βράσει και ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με την μαργαρίνη και κατόπιν με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει.Την ρίχνουμε επάνω στο γλυκό να πάει ομοιόμορφα παντού και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου