Παστίτσιο λαχταριστό και πολύ γευστικό

By mika - 9:30 π.μ.


Παστίτσιο λαχταριστό και πολύ γευστικό.

Το αγαπημένο φαγητό της οικογένειας μου. Πλούσιο, γευστικό,
υπέροχο!!! 


Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί)

Για τον κιμά
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή μία κονσέρβα ντοματάκια 
  • 2 κ. σ. πελτέ 
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα σκόνη ή 1 ξυλάκι κανέλας 
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο
  • Για την μπεσαμέλ
  • 150 γρ. μαργαρίνη 
  • 10 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό 
  • 1 αβγό χτυπημένο όπως για την ομελέτα 
  • μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο 
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τα μακαρόνια
  • 1 1/2 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο 
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο 



















Εκτέλεση
Κιμάς: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελάχιστα, προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει. Όταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και 2 φλ. νερό. Σκεπάζουμε για να σιγοβράσει περίπου 30'. Στο τέλος η σάλτσα του κιμά θα πρέπει να μην έχει πολλά υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας και τον αφήνουμε στην άκρη.
Μπεσαμέλ: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε την μαργαρίνη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα για να διαλυθεί και να μην κολλήσει. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το αβγό, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1'.
Μακαρόνια: Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού. Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά, πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού και στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε περίπου 40' ώσπου να ψηθεί η μπεσαμέλ και να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα. Για να το κόψουμε σε μερίδες το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και έπειτα σερβίρουμε.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια