Λουκουμάδες αφράτοι με γιαούρτι (χωρίς μαγιά)



Λουκουμάδες αφράτοι με γιαούρτι (χωρίς μαγιά)


Υλικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κεσεδάκια νερό 
  • 300 - 400 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • κανέλα
  • μέλι
  • καρύδια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση
Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι, ώστε να βυθίζονται ολόκληροι οι λουκουμάδες μέσα και το αφήνουμε να κάψει.
Στο μεταξύ μέχρι να κάψει το λάδι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το νερό και το αλεύρι πολύ καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσέχουμε ο χυλός να στέκεται ελαφρώς πάνω στο κουτάλι. Να μην είναι αραιός. Με το κουτάλι ρίχνουμε στο καυτό λάδι κουταλιές χυλό, όχι όμως πάρα πολλές ταυτόχρονα, ώστε να μπορούν να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Φουσκώνουν αμέσως και ροδίζουν πολύ γρήγορα. Τους γυρνάμε συνέχεια και μόλις γίνει το χρώμα τους χρυσαφί, τους αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Στα μικροκύματα ζεσταίνουμε μέλι μέχρι να γίνει ρευστό. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίσουμε με κανέλα. Έπειτα περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου