Πρασοτυρόπιτα


       Πρασοτυρόπιτα 

Υλικά
  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες
  • 400 γρ. φέτα πικάντικη
  • 4 πράσα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει, τσιγαρίζουμε πρώτα τα πράσα και μετά τα κρεμμύδια. Όταν μαραθούν τα πράσα και μειωθεί ο όγκος τους, προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι την αφήνουμε στην άκρη. Σε μπολ λιώνουμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στη φέτα. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε καλά κι επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Διπλώνουμε προς τα μέσα όσα φύλλα περισσεύουν από το ταψί και σκεπάζουμε με 
άλλα δυο φύλλα, επίσης λαδώνοντάς τα κάθε φορά. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και πιτσιλάμε με ελάχιστο νερό. Ψήνουμε για 45' ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου