Χοιρινό με σάλτσα πορτοκαλιού και μέλι

Χοιρινό με σάλτσα πορτοκαλιού και μέλι

Υλικά 
  • 1.500 γρ. χοιρινό κρέας από μπούτι χωρίς κόκκαλο σε μερίδες
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κ. σ. κόλιαντρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • κύμινο 
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρέας με το ελαιόλαδο, τον χυμό των πορτοκαλιών και του λάιμ, τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Αφήνουμε το κρέας στην μαρινάδα του για 5 ώρες τουλάχιστον, διατηρώντας το στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψουμε. Όταν έρθει η ώρα να το μαγειρέψουμε, το στραγγίζουμε και κρατάμε την μαρινάδα για το μαγείρεμα. Τσιγαρίζουμε καλά το κρέας με το κρεμμύδι σε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με την μαρινάδα και το μεταφέρουμε σε ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 2 ώρες. Όταν ψηθεί το κρέας, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε με το μέλι και το ξαναβάζουμε στον φούρνο και 10' ακόμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου