Χορτόπιτες τηγανιτές νηστίσιμες

Χορτόπιτες τηγανιτές νηστίσιμες

Υλικά
Για το φύλλο 

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 φλ. νερό 
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 1 κ. γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό χόρτα διάφορα (σέσκουλα, σπανάκι, μυρώνια, άνιθος) πλυμένα και ζεματισμένα.
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελάχιστο κύμινο

Εκτέλεση
Κάνουμε μία ζύμη με το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη. Κατά τη διάρκεια αυτή ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα χόρτα ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο κύμινο. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε σε μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού για κάθε πίτα. Βάζουμε λίγη γέμιση, την κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες ώστε να κλείσει καλά. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Όταν τις βγάζουμε τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τρώγονται ευχάριστα ζεστές η κρύες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου