Αυγολέμονο που δεν κόβει

Αυγολέμονο που δεν κόβει

Είναι απλό αυγολέμονο και σίγουρο ότι δεν κόβει ποτέ. Συνοδεύει τέλεια τα ντολμαδάκια μας.


Yλικά
  • 2 κύβοι ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κ. σ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 κ. σ. αλεύρι
  • αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε ένα λίτρο νερό και ρίχνουμε τους κύβους και ελάχιστο αλάτι. Χτυπάμε σε ένα μπολ ολόκληρο το αυγό με σύρμα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το αλεύρι ανακατεύουμε καλά, να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, ρίχνουμε μονομιάς το μείγμα του αυγολέμονου στο ζωμό και συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, μέχρι να τη δούμε να δένει. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πυκνή, ούτε πολύ ρευστή. Αν τη θέλετε πιο πυκνή, ανακατεύετε 2 κ. σ. κορν φλάουρ σε λίγο νερό και προσθέστε το στο μείγμα ανακατεύοντας πάλι συνεχώς και συνεχίζοντας τον ελαφρύ βρασμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου