Κόκκινη σάλτσα (της Mίκας) για ζυμαρικά

Κόκκινη σάλτσα (της Mίκας) για ζυμαρικά

Βασική σάλτσα για πίτσα ή για μακαρονάδες που θα φτιάξετε. Εύκολα και γρήγορα.


Υλικά
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες 
  • 1 κ. σ. πελτές
  • 1 κύβος ζωμός (ότι μας αρέσει)
  • αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το λάδι, με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε νερό, απλά αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει περίπου 20'. Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 - 4 μέρες.
  • Μία σάλτσα που πάει παντού: σε ζυμαρικά, κεφτέδες, πίτσες και όπου αλλού θέλετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου