Σνίτσελ (Schnitzel)


Σνίτσελ (Schnitzel)

Υλικά
  • 3 σνίτσελ χοιρινά 
για το πανάρισμα
  • 2 αβγά
  • 5 κ. σ. αλεύρι
  • 8 κ. σ. φρυγανιά
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι, ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Πανάρισμα
Παίρνουμε τρία διαφορετικά μπολ, στο ένα βάζουμε το αλεύρι όπου έχουμε ρίξει αλατοπίπερο και ρίγανη, στο άλλο βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε για λίγο και στο τρίτο βάζουμε τη τριμμένη φρυγανιά. Πανάρουμε τα σνίτσελ βάζοντάς τα πρώτα στο αλεύρι και αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Ύστερα τα βουτάμε στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά, προσέχοντας να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε στο τηγάνι, μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή βραστές και φετούλες λεμονιού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου