Συνταγή για tortilla (τορτίγια)


Συνταγή για tortilla (τορτίγια)

Υλικά (για 12 τορτίγιες)
  • 2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλ. χλιαρό νερό
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι 
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Έπειτα τυλίγουμε την ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Μετά ζυμώνουμε άλλη μια φορά και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια. Παίρνουμε ένα - ένα το μπαλάκι και το ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη μέχρι να φτάσει να έχει διάμετρο περίπου 15 εκατοστά. Ψήνουμε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι την κάθε τορτίγια και την αφήνουμε να πάρει χρώμα από την κάθε πλευρά περίπου για μισό με ένα λεπτό ανάλογα με το πάχος της .
  • ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
  • Οι τορτίγιες μπορούν να σερβιριστούν αντί για ψωμί, ως συνοδευτικό της σάλτσας γουακαμόλε (guacamole) ή μπορούν να γεμιστούν με τυριά, κιμά ή κοτόπουλο και να μπουν για 2' στο γκριλ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου