Καλαμαράκια ροδέλες με κοφτό μακαρονάκι

Καλαμαράκια ροδέλες με κοφτό μακαρονάκι

Νοστιμότατο φαγητό, ότι καλύτερο για όσους νηστεύουν. Από τα αγαπημένα μου θαλασσινά πιάτα. Απλό, γρήγορο και οικονομικό.



Υλικά
  • 1 κιλό καλαμάρια σε ροδέλες
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 1 κ. σ. πελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε τα καλαμάρια. Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπίπερο το δαφνόφυλλο, σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 20'. Προσθέτουμε έπειτα το μακαρονάκι, συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε να βράσει για 10' ακόμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου