Κατσικάκι ή αρνάκι λαδορίγανη



Κατσικάκι ή αρνάκι λαδορίγανη

Εύκολος τρόπος παρασκευής στην κατσαρόλα, που δεν σημαίνει ότι υστερεί και σε νοστιμιά. Ίσα - ίσα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το ζουμάκι του είναι τέλειο!!


Υλικά
  • 2 κιλά κατσικάκι ή αρνάκι σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. κρασί
  • 1 κ. σ. ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το τσιγάρισμα ακόμα λίγο. Τότε το σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και 3 φλ. νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει το κρέας. Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας, προσέχοντας μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό. Πριν το τέλος ρίχνουμε στο φαγητό το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5' ακόμη μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Το φαγητό πρέπει να μην μείνει με πολύ ζουμί. Ταιριάζει με τηγανιτές πατάτες ή ρυζάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου