Κουλουράκια Πασχαλινά αμμωνίας



Κουλουράκια Πασχαλινά αμμωνίας

Αφράτα και ταυτόχρονα τραγανά, τα φτιάχνω κάθε χρόνο. Αγαπημένη μου πολύ παλιά συνταγή γίνονται πολύ νόστιμα!!!


Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. γάλα
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 3 βανίλιες
  • 1.300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη σε ένα πιατάκι














Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα και τις βανίλιες. Διαλύουμε την αμμωνία και το αλάτι στο γάλα και το προσθέτουμε εναλλάξ με το αλεύρι στο μείγμα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα (αν σας κολλάει η ζύμη προσθέστε ακόμα 1 φλ. αλεύρι). Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε όχι όμως μεγάλα γιατί φουσκώνουν αρκετά. Τα ακουμπάμε στην ζάχαρη από την μια πλευρά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170C αερόθερμο, σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα για 20' περίπου μέχρι να ροδίσουν.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτα ειναι πραγματι κουλουρια αμμωνιας...συγχαρητήρια!!!! φοβερη συνταγη!!!την δοκιμασα χιλια μπραβο!!!!!

mika είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Με χαροποιεί που έχουν αποδοχή οι συνταγές μου. Αυτήν ειδικά την έχω από πολύ παλιά και τα φτιάχνω συχνά. Να' σαι καλά και να απολαμβάνεις ότι φτιάχνεις.

alina floritceanu είπε...

bravo τελεια τα κουλουρακια!μοσχομυρισε και το σπιτι!καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

mika είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσαν. Είναι συνταγή πολύ εύκολη, νόστιμη και πετυχαίνει πάντα. Καλή Ανάσταση και του χρόνου με υγεία!

ΒΕΝΗ είπε...

Βρηκα πολυ ενδιαφερουσα την συνταγη σας και απ οτι βλεπω ειναι σαν την κλασσικη συνταγη του κεικ μονο που εχει αμμωνια και φυσικα περισσοτερο αλευρι....οποτε και να μη την γραψει κανεις την θυμαται!Με την πρωτη ευκαιρια θα την δοκιμασω.Απ οτι γραφετε γινονται τραγανοαφρατα!!!Θα επιστρεψω με τις δικες μου εντυπωσεις!!!!

Δημοσίευση σχολίου